Domotica

Elektrotechniek - Instelling - Beveiliging

Beveiliging in de zorg kent veel facetten, wellicht niet direct de beveiliging die u zou verwachten. De diverse gebruikers hebben ook verschillende wensen ten aanzien van dit onderwerp.

Voor de handliggend is de beveiliging van het omliggende terrein met bijvoorbeeld cameratoezicht. Cameratoezicht geeft een zeker gevoel van veiligheid en vooral de preventieve werking ervan moet niet worden onderschat. De directie van de instelling en of school zal de kantoren en gebouwen, net als het bedrijfsleven, willen beveiligen tegen het inbrekersgilde. Hiertoe is een inbraakmeldinstallatie de oplossing. Wij zullen u niet belasten met technische informatie over de benodigde materialen. Na het opnemen van de situatie, schrijft DOMOTICAXL een beveiligingsplan en worden de functies met u doorgesproken.
Wellicht heeft u zelfs behoefte aan een toegangscontrolesysteem, waarbij alleen bevoegde personen bijvoorbeeld bij clientdossiers kunnen komen. Deze toegangscontrole kan ook met een sleutelsysteem worden gerealiseerd.

In veel zorginstellingen is zorgalarmering een belangrijk deel van de beveiliging. Vaak is dit een separaat systeem dat op vele manieren uit te voeren is. Het is een feit dat valincidenten in bijvoorbeeld de ouderenzorg meer dan 80% van alle ongelukken voor hun rekening nemen. In nog eens meer dan de helft van die gevallen draagt het slachtoffer niet de bijbehorende alarmknop. Wij gaan hier graag met u over in gesprek. Tenslotte zijn er systemen op de markt die een val automatisch kunnen detecteren. 

Vooral in zorg kan een domoticasysteem een belangrijk functie vervullen. Nieuwsgierig? Bezoek dan het domotica deel van deze website.