Domotica

Elektrotechniek - Particulier - Beveiliging

Veiligheid is een actueel onderwerp. Steeds meer mensen kiezen voor bewaking of alarmering in en rondom huis. Hierbij is cameratoezicht een van de grootste stijgers.


DOMOTICAXL creeert een veilige leefomgeving. In grove lijnen spreken we over 4 soorten beveiliging: inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, camerabeveiliging (CCTV) en technische alarmeringen. Wij adviseren, installeren en begeleiden u tot de oplevering van een werkend alarmsysteem! Een veilig idee!

Inbraakmeldsysteem
Een inbraakmeldsysteem geeft een signaal wanneer onbevoegden zich toegang proberen te verschaffen tot een verboden zone. 
Voorkomen is altijd beter dan genezen! Zorg in de eerste plaats voor goed hang- en sluitwerk, zodat men uw pand niet kiest voor een inbraak. 
Uw inbraakmeldsysteem ondersteunt en schrikt af.
Wat de beste oplossing is? Dat bepalen wij samen! Tenslotte wordt uw huis geen onneembare vesting. U wilt er zorgeloos kunnen wonen!

Brandmeldinstallatie
Anno nu is het verplicht in nieuwbouwwoningen rookmelders te plaatsen, hetgeen het belang van deze melders onderstreept.
Brandmeldinstallaties dienen aan vele eisen te voldoen, welke door brandweer en (lokale) overheden zijn bepaald. Alle onderdelen van zo’n installatie dienen goedgekeurd te zijn en beschikken over een goedkeuringscertificaat. Voor een woning heeft u zo’n gecertificeerd alarmsysteem niet persé nodig. Er zijn eenvoudiger oplossingen!
Vanzelfsprekend worden ook deze alarmering op diverse wijzen doorgemeld.


CCTV (Closed Circuit TeleVision).
De meesten van u kennen de veelal slechte beelden van “opsporing verzocht”. Het verdient geen toelichting dat er veel kwaliteitsverschil is. Waarom wenst u eigenlijk cameratoezicht? Wat gaat u met de beelden doen?
Wist u dat camerabeelden juridisch gezien niet altijd gebruikt mogen worden. De wet op de privacy is van toepassing en openbare gebieden mogen niet zondermeer gefilmd worden. 

Technische alarmen
Een technisch alarm waarschuwt u voor ongewenste of zelfs gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld: 

  • Waterdetectie: geeft melding wanneer b.v. een wasmachine overstroomt of een waterleiding scheurt.
  • Gasdetectie: geeft een melding wanneer zich gassen ophopen. Zelfs gassen die voor de mens niet “ruikbaar” zijn.
  • Vorstdetectie: Voorkomt bevroren leidingen en/of goederen.
  • Anders: storingen in uw technische installatie worden waargenomen en gemeld.

Technische alarmeringen groeperen is mogelijk, zelfs vervolgacties kunnen worden bepaald. een voorbeeld: de vorstdetectie bespeurt de 0 graden grens in uw garage waar u verse groente of uw verf bewaard. De verwarming schakelt in, maar brandt niet onnodig. Evenzo kan de vorstdetectie u een kwartiertje vroeger wekken, zodat u genoeg tijd heeft om uw auto ijsvrij te maken.
Wanneer u geïnteresseerd bent in deze vorm van gekoppelde technieken verwijzen wij u naar het hoofdstuk domotica.

Klik op een foto om deze te vergroten en het hele album te bekijken.