Domotica

Elektrotechniek - Instelling - Verlichting

Vandaag de dag bestaat er steeds meer aandacht voor verlichting, hetgeen hoofdzakelijk door energiebesparing wordt ingegeven. Deze aandacht maakt dat wij niet alleen bewuster met energie omgaan, het maakt ook onze blik op licht kritischer.

Natuurlijk willen we energie en geld besparen, het mag alleen niet ten koste gaan van sfeer en comfort. Ook de vervangingskosten spelen een belangrijke rol, daar zit een grote kostenpost. DOMOTICAXL houdt dit voor u in de gaten.

We onderscheiden bij scholen en instellingen twee soorten verlichting, de zakelijk verlichting, lees "werkplekverlichting" en sfeerverlichting voor de gezellige hoekjes en/of ruimten.
Wanneer is een TL-armatuur op zijn plek en wanneer een inbouwspot? Kiezen we voor directe of indirecte verlichting? Wellicht een combinatie van beide?
Verlichting is een specialisme! Beter gezegd, het creeeren van een goed lichtbeeld is een specialisme.
Wist u dat de lichtkleur en lichtspreiding uw gemoedstoestand beinvloed? Zo kunt u bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen van verkeerde verlichting of erg moe worden van schaduwwerking. Licht kan zelfs de productiviteit van uw medewerkers verhogen. Ongelooflijk? Nee, waar!

Naast de armaturen, die in vele schitterende soorten en maten te krijgen zijn, is het vraagstuk rondom het schakelen en/of dimmen ervan even groot. Welke verlichting schakelt automatisch? Is het nodig dat de verlichting gedurende de nacht en avond op volle sterkte brandt?
Het dimmen van een enkele lamp in een huiskamer of spreekkamer is relatief eenvoudig. Het dimmen van een aula of gemeenschappelijke ruimte kan een aardig stukje techniek vragen.
Gelukkig zijn we hierin thuis. Ook daar creeren we de sfeer die u wenst!
Klik op een foto om deze te vergroten en het hele album te bekijken.