Domotica

Elektrotechniek - Particulier - Algemeen

Elektra gebruiken we veel en vaak. Het lijkt eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan men op het eerste gezicht verwacht.
Vrijwel zonder uitzondering wordt elektra aangelegd volgens de geldende regelgeving (NEN1010).
Vanzelfsprekend, horen wij u denken!
Maar hoeveel wandcontactdozen wenst u eigenlijk in uw huis?
Over het aantal en de plaats van de wandcontactdozen dient goed nagedacht te worden. Waar komt mijn apparatuur? Wat doe ik als de indeling van mijn woning wijzigt? Plaatst u uw led TV aan de wand?
 

Neem de meterkast, een voorbeeld van hoe het anders kan.
De minimale eis voor een woninginstallatie is als volgt: Iedere woning heeft een of meerdere aardlekschakelaars. Iedere aardlekschakelaar beveiligt op haar beurt maximaal 4 elektragroepen. Stel dat in één van de vier groepen een sluiting naar aarde optreedt, bijvoorbeeld in de buitenverlichting, dan zal de aardlekschakelaar uitvallen. Het gevolg is dat er vier elektragroepen stroomloos geschakeld zijn. Op zich is dit niet zo’n groot probleem, echter hoe denkt u daarover als de koelkast of vriezer op één van deze groepen geschakeld is? Door toepassing van aardlekautomaten kan dit niet gebeuren!
Een goede elektra-installatie heeft een zekere mate van flexibiliteit en is op de toekomst voorzien.
 
Wist u dat meer dan 90% van de Nederlandse woningen het standaard crème kleurige schakelmateriaal heeft? Dit is helemaal niet nodig! De keuze is enorm. Houdt u van klassiek, eigentijds, modern of heel futuristisch? Er is voor ieder wat wils, zowel qua vorm als kleur. Denk hierbij aan roestvrijstaal, glas, hout of swarovski kristal en goud! 
 

Licht maakt sfeer! Zo is de uitstraling van een discount supermarkt totaal anders wanneer andere verlichting wordt toegepast. Dezelfde supermarkt zal eruitzien als de grootste grootgrutter van Nederland wanneer we de verlichting hebben aangepast. Dit geldt ook voor uw woning. Wij geven advies op maat.
Zelfs in de tuin, creëren wij sfeer, de tuinkamer groeit immers in populariteit.
Onderschat de invloed van verlichting niet!