Domotica

Elektrotechniek - Bedrijf - Beveiliging

Een bedrijf beveiligen is geen eenvoudig werk. Voor veel grote bedrijven begint beveiliging met het toegangsbeleid. Voor het midden- en kleinbedrijf speelt dit een minder grote rol. Over het algemeen probeert men diverse risico's te reduceren tot een acceptabel niveau. Hoe zwaar er beveiligd wordt hangt natuurlijk sterk af van uw product of dienst.
Naast toegangsbeveiliging onderscheiden we 4 hoofdgroepen: inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, camerabeveiliging (CCTV) en technische alarmeringen.
Wat u ook zoekt, wat u ook wenst, beveiliging is werk voor specialisten. DOMOTICAXL installeert en begeleidt u tot de oplevering van een werkend alarmsysteem! Een veilig idee!

Toegangscontrole
DOMOTICAXL regelt uw deurbeleid. Van sleutelsysteem tot vingerprint-herkenning (biometrie) van sleutelcard tot afstandbediening. Wij helpen u graag op weg en houden onbevoegden buiten!

Inbraakbeveiliging
Een inbraakmeldsysteem in een bedrijfsomgeving is vooral 's nachts en in het weekend een belangrijk afschrikmiddel. Het geeft een signaal wanneer onbevoegden zich toegang proberen te verschaffen tot een verboden zone. Helaas krijgt u veelal de alarmmelding pas wanneer men zich reeds in de verboden zone bevindt. Gebruik dus ook goed hang-en sluitwerk. 
DOMOTICAXL gebruikt alle soorten detectiemethoden zoals laser, ultrasoondetectie, infrarood detectie, zelfs lussen onder het rond oppervlak waarschuwen u voor de komst van een ongenode gast.
Wat de beste oplossing is? Dat bepalen wij samen! U wilt immers zorgeloos kunnen werken!

Brandmeldinstallatie
Brandmeldinstallaties dienen aan vele eisen te voldoen, welke door brandweer en (lokale) overheden zijn bepaald. Alle onderdelen van zo’n installatie dienen goedgekeurd te zijn en beschikken over een goedkeuringscertificaat. Aan de hand van een Brandveiligheidsplan wordt de installatie gerealiseerd. De installatie dient jaarlijks gekeurd te worden Vanzelfsprekend worden ook deze alarmering op diverse wijzen doorgemeld. DOMOTICAXL verzorgt ook de koppeling met andere delen van uw installatie. Kijk op "domotica bedrijven" voor meer informatie.

CCTV (Closed Circuit TeleVision) of camerabewaking.
De meesten van u kennen de beelden van “opsporing verzocht”. Het verdient geen toelichting dat er veel kwaliteitsverschil is. Waarom wenst u cameratoezicht? Wilt u personen herkennen? Zoekt u kenteken registratie? Alleen overdag of ook ’s nachts? Wellicht wilt u de beelden zelfs bewaren en opnemen.
Wist u dat camerabeelden juridisch gezien niet altijd gebruikt mogen worden. De wet op de privacy is van toepassing en openbare gebieden mogen niet zondermeer gefilmd worden. 
 

Camera’s kunnen ook gekoppeld worden aan andere technieken. Stel er wordt in uw pand ingebroken. Het inbraakalarm geeft melding en de camera draait bliksemsnel naar de plaats van inbraak, gegarandeerd een heterdaad op camerabeeld vastgelegd!
Bent u geïnteresseerd in dit soort technische koppelingen? Lees dan ook het hoofdstuk domotica.


Technische alarmering
Een technisch alarm waarschuwt u voor ongewenste of zelfs gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld: 

  • Waterdetectie: geeft melding wanneer b.v. het archief volloopt .
  • Gasdetectie: geeft een melding wanneer zich (reukloze) gassen ophopen in bijvoorbeeld een parkeergarge.
  • Vorstdetectie: Voorkomt bevroren leidingen en/of goederen.
  • Anders: storingen in uw technische installatie worden waargenomen en gemeld.

Vervolgacties op technische alarmeringen kunnen worden bepaald. Bijvoorbeeld: de vorstdetectie bespeurt de 0 graden grens op de oprit van uw bedrijf en zal de opritverwarming tijdig inschakelen. Uw personeel en uw gasten worden veilig ontvangen. 

Klik op een foto om deze te vergroten en het hele album te bekijken.